بسم الله الرحمن الرحيم
مقاديرى البسيطه للحلويات العادية اللى مب لازم اكونين شاطره عشان اتسوينها
اولا : "المهلبية بالنشا بنكهات وألوان متعددة "
[size=16][ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط][/size]
مقادير المهلبية السادة :
3 كاسات حليب سائل او 3 كاسات ماي مع 6 ملاعق حليب بودرة
3 ملاعق نشا متروسة
3 ملعقة سكر او حسب الرغبة
هيل مطحون + ماي الورد
الطريقه :
نخلط الكاستر والحليب مع بعض ونحطهم على النار بعدين نضيف السكر والهيل
.. ونحرك باستمرار لحد ما تختفي الطبقة الشفافة اللى بتتكون معانا
اثناء التحريك فنبدأ انحط ماء الورد .. اذا حبيتيه ايكون ثقيل خليه
فترة اطول شوي وبعدين صبيه فى القوالب وزينيها
اما
بالفستق الصحيح والمطحون وحبات الزبيب
او الجوز والزعفران
او بالكرز المجفف الاحمر اللى فى الجمعية
اقتراحات التنكيه والتلوين
ممكن اتضيفين اثناء الطبخ 3 او 4 ملاعق كاكاو بودره ويصير مهلبية بالكاكاو
وممكن اضافة شربت ماي ورد بدال الماي وبيصير لونه وردي
او اي ملون طعام
فى هالحالة الافضل التزيين ايكون بالكريمة البيضا او الدريم ويب مع انى مااحبه
وممكن بنفس المقادير بالضبط اتبدلين النشاء بالكاسترد الاصفر اللذيذ اللى فى العلب
ويكون مثل هذي الصورة
[size=16][ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط][/size]
والتزيين ممكن ايكون بالكريما البيضا او الفراولة او الجام لاحمر مع
الفستق المبشور او صلصلة الكاكاو السائلة وافتحي لخيالك العنان واناملك
الابداع
ثانيا : الجيلي
طبعا المقادير مكتوبة على العلبة ولكن انا اخفف الماي اذا مكتوب كوب احط كوب الا ربع عشان ايصير غليط ويربط معاي بسرعة
واحلى شي الجيلى لما يتزين بالفواكه وخاصة الاناناس والكيوي والموز
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
اذا حبيتى اتسوين حركة فى الجيلى وتعطينه قوام ولون مب شفاف ممن تحطين
معاه علبة قشطه اثناء ما هو على النار وتخلطينها عدل لحد ما ايذوبون فى
بعض وتخلينه يبرد
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
اهم شي فى تزيين الجلي انج تتأكدين انه جامد عشان ا ماتغوص حبات الفواكه تحت
ثالثا : الكريم كراميل
الطريقه :
علبتين كريم كراميل
3 فنجان سكر 2 كاس حليب بودر 4 ونص كاسات ماي
الطريقه :
نخلط الحليب البودرة مع الماء ونحطهم على النار مع مسحوق الكريم كراميل
والسكر ونحركهم لحد ما يغلي شوي طبعا انكون مجهزين القوالب بسائل السكر
البني الموجود فى الباكيت ونحطه فى الثلاجة لحد ما يجمد
انا زينته بجوز الهند وحلاوة امز آند امز الحجم الميني
وبجوز الهند مع الزبيب
[size=16][ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط][/size]
رابعا : قوالب الكاكاو
طعهمها روووووووووعه
عملتنى هالطبق بنتى الصغيرة عاد هى ناسية شايفة منو فديتها
والطريقة ولا اسهل .. والنتيجة ولا اروع
باختصار ..طعم وشكل راقي
[size=16][ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط][/size]
علبة قشطه + كاكاو نيوتلا
اخطلي على كيفج لحد ما توصلين للون اللى يعجبج
اذ بغيتيه غامق زيدى النوتيلا واذا فاتح زيدى القشطه وانا عادة اسويه 3 درجات
واستخدم الفاتح لتزين لغامق والعكس >> وشوية ككاو فليك ومالتيز فى التزيين
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
مقاديرى البسيطه للحلويات العادية اللى مب لازم اكونين شاطره عشان اتسوينها
اولا : "المهلبية بالنشا بنكهات وألوان متعددة "
[size=16][ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط][/size]
مقادير المهلبية السادة :
3 كاسات حليب سائل او 3 كاسات ماي مع 6 ملاعق حليب بودرة
3 ملاعق نشا متروسة
3 ملعقة سكر او حسب الرغبة
هيل مطحون + ماي الورد
الطريقه :
نخلط الكاستر والحليب مع بعض ونحطهم على النار بعدين نضيف السكر والهيل
.. ونحرك باستمرار لحد ما تختفي الطبقة الشفافة اللى بتتكون معانا
اثناء التحريك فنبدأ انحط ماء الورد .. اذا حبيتيه ايكون ثقيل خليه
فترة اطول شوي وبعدين صبيه فى القوالب وزينيها
اما
بالفستق الصحيح والمطحون وحبات الزبيب
او الجوز والزعفران
او بالكرز المجفف الاحمر اللى فى الجمعية
اقتراحات التنكيه والتلوين
ممكن اتضيفين اثناء الطبخ 3 او 4 ملاعق كاكاو بودره ويصير مهلبية بالكاكاو
وممكن اضافة شربت ماي ورد بدال الماي وبيصير لونه وردي
او اي ملون طعام
فى هالحالة الافضل التزيين ايكون بالكريمة البيضا او الدريم ويب مع انى مااحبه
وممكن بنفس المقادير بالضبط اتبدلين النشاء بالكاسترد الاصفر اللذيذ اللى فى العلب
ويكون مثل هذي الصورة
[size=16][ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط][/size]
والتزيين ممكن ايكون بالكريما البيضا او الفراولة او الجام لاحمر مع
الفستق المبشور او صلصلة الكاكاو السائلة وافتحي لخيالك العنان واناملك
الابداع
ثانيا : الجيلي
طبعا المقادير مكتوبة على العلبة ولكن انا اخفف الماي اذا مكتوب كوب احط كوب الا ربع عشان ايصير غليط ويربط معاي بسرعة
واحلى شي الجيلى لما يتزين بالفواكه وخاصة الاناناس والكيوي والموز
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
اذا حبيتى اتسوين حركة فى الجيلى وتعطينه قوام ولون مب شفاف ممن تحطين
معاه علبة قشطه اثناء ما هو على النار وتخلطينها عدل لحد ما ايذوبون فى
بعض وتخلينه يبرد
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
اهم شي فى تزيين الجلي انج تتأكدين انه جامد عشان ا ماتغوص حبات الفواكه تحت
ثالثا : الكريم كراميل
الطريقه :
علبتين كريم كراميل
3 فنجان سكر 2 كاس حليب بودر 4 ونص كاسات ماي
الطريقه :
نخلط الحليب البودرة مع الماء ونحطهم على النار مع مسحوق الكريم كراميل
والسكر ونحركهم لحد ما يغلي شوي طبعا انكون مجهزين القوالب بسائل السكر
البني الموجود فى الباكيت ونحطه فى الثلاجة لحد ما يجمد
انا زينته بجوز الهند وحلاوة امز آند امز الحجم الميني
وبجوز الهند مع الزبيب
[size=16][ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط][/size]
رابعا : قوالب الكاكاو
طعهمها روووووووووعه
عملتنى هالطبق بنتى الصغيرة عاد هى ناسية شايفة منو فديتها
والطريقة ولا اسهل .. والنتيجة ولا اروع
باختصار ..طعم وشكل راقي
[size=16][ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط][/size]
علبة قشطه + كاكاو نيوتلا
اخطلي على كيفج لحد ما توصلين للون اللى يعجبج
اذ بغيتيه غامق زيدى النوتيلا واذا فاتح زيدى القشطه وانا عادة اسويه 3 درجات
واستخدم الفاتح لتزين لغامق والعكس >> وشوية ككاو فليك ومالتيز فى التزيين
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]